Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsty kapuśniak na żeberkach"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Żeberka ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem pieprzu. Gdy będą już prawie miękkie, dodaj startą marchewkę z selerem, kostkę ziemniaków oraz majeranek i kminek. Gotuj ok. 15 minut.
Następnie dołóż odciśniętą, pokrojoną kapustę i gotuj kolejny kwadrans.
Przesmaż pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulę. Połącz z kapuśniakiem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV