Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki pysznie przyrządzone"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3246
Składniki
120 min • Porcja 90 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na ok. 10 porcji.
Cukinię obieram i kroję w cienkie, podłużne plasterki (ok. 10 szt.). Podsmażam je na oleju (by zmiękły). Osączam z tłuszczu. Marchew ścieram na tarce. Pieczarki gotuję 10 min i siekam. Marchew i pieczarki podsmażam na oleju. Ryż gotuję 10 min.
Łączę ryż z marchwią i pieczarkami. Doprawiam solą i pieprzem. Studzę. Nakładam po porcji farszu na 2/3 dłu gości cukinii. Zwijam roladki i układam w naczyniu żaroodpornym. Gotuję wodę, dodaję liść laurowy, koncentrat, przeciśnięty ząbek czosnku, sól, pieprz, cukier i paprykę. Na koniec – zioła prowansalskie. Sosem polewam roladki i zapiekam ok. 40 min w temp. 180oC.Źródło: Kobieta i życie