Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki pysznie przyrządzone"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10411
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4712
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10411
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4712
Składniki
120 min • Porcja 90 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na ok. 10 porcji.
Cukinię obieram i kroję w cienkie, podłużne plasterki (ok. 10 szt.). Podsmażam je na oleju (by zmiękły). Osączam z tłuszczu. Marchew ścieram na tarce. Pieczarki gotuję 10 min i siekam. Marchew i pieczarki podsmażam na oleju. Ryż gotuję 10 min.
Łączę ryż z marchwią i pieczarkami. Doprawiam solą i pieprzem. Studzę. Nakładam po porcji farszu na 2/3 dłu gości cukinii. Zwijam roladki i układam w naczyniu żaroodpornym. Gotuję wodę, dodaję liść laurowy, koncentrat, przeciśnięty ząbek czosnku, sól, pieprz, cukier i paprykę. Na koniec – zioła prowansalskie. Sosem polewam roladki i zapiekam ok. 40 min w temp. 180oC.Źródło: Kobieta i życie