Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki pysznie przyrządzone"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
120 min • Porcja 90 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na ok. 10 porcji.
Cukinię obieram i kroję w cienkie, podłużne plasterki (ok. 10 szt.). Podsmażam je na oleju (by zmiękły). Osączam z tłuszczu. Marchew ścieram na tarce. Pieczarki gotuję 10 min i siekam. Marchew i pieczarki podsmażam na oleju. Ryż gotuję 10 min.
Łączę ryż z marchwią i pieczarkami. Doprawiam solą i pieprzem. Studzę. Nakładam po porcji farszu na 2/3 dłu gości cukinii. Zwijam roladki i układam w naczyniu żaroodpornym. Gotuję wodę, dodaję liść laurowy, koncentrat, przeciśnięty ząbek czosnku, sól, pieprz, cukier i paprykę. Na koniec – zioła prowansalskie. Sosem polewam roladki i zapiekam ok. 40 min w temp. 180oC.Źródło: Kobieta i życie