Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita ,,przystawka" pod zakrapianą męską zasiadkę.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Do garnka z wodą osoloną dwiema łyżkami stołowymi soli należy wrzucić 4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe i około 10-15 ziaren czarnego pieprzu, następnie umieścić tam uprzednio oczyszczone golonki i pozostawić na okrągłą dobę w chłodnym miejscu.
Po wyjęciu golonek z wody należy je z grubsza opłukać i natrzeć mieszanką przypraw takich jak sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka i pozostawić na 4 godziny w lodówce.
Wyjęte z lodówki golonki włożyć do rękawa, wlewając doń pół puszki piwa i odrobinę oleju roślinnego, zawiązać rękaw i piec przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
Osobiście preferuje serwowanie takiej golonki z ziemniakami i surówką z białej kapusty przy kieliszku dobrego bimbru, smacznego.