Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Golonka z jabłkami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16722
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23019
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16722
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23019
Składniki
Golonki oczyść, obwiąż nicią kuchenną i zalej wrzącą wodą. Dodaj kostkę bulionową, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj przez godzinę. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany por.
Dodaj jabłka, wlej wino, dopraw solą i podduś. Golonki wyjmij, ostudź, zdejmij skórę, ułóż w żaroodpornym naczyniu i skrop żubrówką. Przykryj musem jabłkowym, podlej kilkoma łyżkami wody. Piecz 20 min 180 °C. Posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo