Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Golonka z jabłkami"
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1276
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 351
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2946
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1276
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 351
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2946
Składniki
Golonki oczyść, obwiąż nicią kuchenną i zalej wrzącą wodą. Dodaj kostkę bulionową, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj przez godzinę. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany por.
Dodaj jabłka, wlej wino, dopraw solą i podduś. Golonki wyjmij, ostudź, zdejmij skórę, ułóż w żaroodpornym naczyniu i skrop żubrówką. Przykryj musem jabłkowym, podlej kilkoma łyżkami wody. Piecz 20 min 180 °C. Posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo