Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Golonka z jabłkami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 503
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2542
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1860
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1081
Świąteczne smaki.
Odsłon: 149
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1717
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 503
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2542
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1860
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1081
Świąteczne smaki.
Odsłon: 149
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1717
Składniki
Golonki oczyść, obwiąż nicią kuchenną i zalej wrzącą wodą. Dodaj kostkę bulionową, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj przez godzinę. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany por.
Dodaj jabłka, wlej wino, dopraw solą i podduś. Golonki wyjmij, ostudź, zdejmij skórę, ułóż w żaroodpornym naczyniu i skrop żubrówką. Przykryj musem jabłkowym, podlej kilkoma łyżkami wody. Piecz 20 min 180 °C. Posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo