Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Golonka z jabłkami"
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 140
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 140
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Składniki
Golonki oczyść, obwiąż nicią kuchenną i zalej wrzącą wodą. Dodaj kostkę bulionową, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj przez godzinę. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany por.
Dodaj jabłka, wlej wino, dopraw solą i podduś. Golonki wyjmij, ostudź, zdejmij skórę, ułóż w żaroodpornym naczyniu i skrop żubrówką. Przykryj musem jabłkowym, podlej kilkoma łyżkami wody. Piecz 20 min 180 °C. Posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo