Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gotowane roladki drobiowe nadziewane serem i panierowane w natce"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3844
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34217
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3844
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34217
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Składniki
Mięso oczyszczam z błonek. Myję pod strumieniem bieżącej zimnej wody, następnie dokładnie osuszam na papierowym ręczniku. Każdy filet przekrawam wzdłuż na pół, dzięki czemu otrzymuję 4 kotlety.
Przykrywam je kawałkiem folii spożywczej i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Posypuję z obu stron solą oraz mielonym pieprzem.
Na każdym kotlecie układam po 2 plasterki sera żółtego oraz kawałek masła. Boki mięsa nakładam na masło a następnie zwijam całość dość ciasno w rulon. Przygotowuję 4 kawałki folii spożywczej. Każdy posypuję natką pietruszki. Kładę na tym po jednej roladce i zawijam w folię jak cukierek.
W szerokim niskim garnku zagotowuję wodę. Wkładam roladki, przykrywam garnek i gotuję na średnim ogniu 10–15 min. Przed podaniem odwijam roladki z folii.
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Tina