Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszkowe carpaccio"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Gruszki (najlepiej dojrzałe i soczyste) umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz. Pokrój w cienkie plasterki. Z każdego plasterka usuń ostrożnie gniazdo nasienne. Skrop sokiem z połowy cytryny.
Liście rukoli opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Na talerzu rozłóż rukolę, a na niej ułóż dekoracyjnie plasterki gruszek. Posyp rozdrobnionym serem.
Orzechy nerkowca (lub inne, np. włoskie) zrumień na suchej patelni.
Przygotuj miodowy sos. Utrzyj oliwę z miodem oraz sokiem z drugiej połówki cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gruszkowe carpaccio skrop sosem i posyp orzechami.
czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety