Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe risotto z kurczakiem"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 115
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 790
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 914
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 115
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 790
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 914
Składniki
Pieczarki pokrój w plasterki. Posiekaną cebulę podsmaż na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj pokrojoną pierś kurczaka i grzyby. Gdy puszczą sok, wsyp ryż.
Kostki rosołowe rozpuść w 3 szklankach wrzątku. Połowę bulionu wraz z winem wlej od razu do ryżu. Mieszając, stopniowo dolewaj resztę.
Gdy ryż będzie miękki, dodaj groszek, masło i parmezan. Potrawę dopraw solą oraz pieprzem i udekoruj natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłał Leszek Wolniewicz</strong>Źródło: Kurier TV