Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowy przekładaniec"
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5883
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1343
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12640
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5883
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1343
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12640
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj. Gdy ostygną, pokrój w grube plastry razem z ogórkami.
Posiekaną cebulę i grzyby zeszklij na oleju. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Śmietanę zmiksuj z jajkami, dopraw przyprawami.
Ziemniaki ułóż w formie żaroodpornej i posmaruj sosem śmietanowym. Rozłóż pozostałe warstwami, a wierzch posyp serem i zalej sosem. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV