Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantny,aromatyczny,tradycyjnie przygotowywany nad paleniskiem przysmak węgierski. Można odtworzyć jego niepowtarzalny smak również w swoim domu w tradycyjnym garnku. Zapraszam na małą podróż :)
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1737
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5281
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1782
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1737
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5281
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1782
Składniki
Pierw przygotowuje wszystkie składniki:mięso kroje w kostkę, boczek w plastry a następnie w cieńkie paseczki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę,czosnek przeciskam przez preskę (można drobno posiekać nożem) Papryki przekrajam,oczyszczam z nasion i kroję w większą kostkę. Pomidory sparzam wrzątkiem,obieram,usuwam z nich pestki wraz z wodnitym miąższem.Pozostałość kroję w ćwiartki. Ziemniaki obieram,również kroję w kostkę,zalewam zimną wodą i odstawiam.
Nastawiam garnek,dobrze go nagrzewam po czym wkładam boczek i podsmażam aż wytopi się z niego tłuszcz i stanie się dość chrupiący.
Dodaje do boczku trzy łyżki masła oraz oliwę,gdy masło się roztopi,wkładam cebulę,dokładnie mieszam i podsmażam na średnim ogniu około 5 minut.Po tym czasie dorzucam czosnek i chwilkę smażę.
Czas na mięso,z tego powodu podkręcam ogień,dokładam je partiami,by nie stracić temperatury. Podsmażam kilka minut.
Po tym czasie,dosypuję papryki oraz łyżkę koncentratu pomidorowego,mieszam a po chwili dolewam szklankę gorącej wody. Zmniejszam ogień,pokrywkę zostawiam trochę uchyloną. Duszę całość aż do miękkości mięsa.
Dodaję ziemniaki,delikatnie mieszam,gotuję około 15 minut,następnie wkładam papryki a po 10 minutach pomidory.Gotuję jeszcze kilka minut i gotowe. :) Smacznego!