Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantny,aromatyczny,tradycyjnie przygotowywany nad paleniskiem przysmak węgierski. Można odtworzyć jego niepowtarzalny smak również w swoim domu w tradycyjnym garnku. Zapraszam na małą podróż :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38022
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38022
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Pierw przygotowuje wszystkie składniki:mięso kroje w kostkę, boczek w plastry a następnie w cieńkie paseczki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę,czosnek przeciskam przez preskę (można drobno posiekać nożem) Papryki przekrajam,oczyszczam z nasion i kroję w większą kostkę. Pomidory sparzam wrzątkiem,obieram,usuwam z nich pestki wraz z wodnitym miąższem.Pozostałość kroję w ćwiartki. Ziemniaki obieram,również kroję w kostkę,zalewam zimną wodą i odstawiam.
Nastawiam garnek,dobrze go nagrzewam po czym wkładam boczek i podsmażam aż wytopi się z niego tłuszcz i stanie się dość chrupiący.
Dodaje do boczku trzy łyżki masła oraz oliwę,gdy masło się roztopi,wkładam cebulę,dokładnie mieszam i podsmażam na średnim ogniu około 5 minut.Po tym czasie dorzucam czosnek i chwilkę smażę.
Czas na mięso,z tego powodu podkręcam ogień,dokładam je partiami,by nie stracić temperatury. Podsmażam kilka minut.
Po tym czasie,dosypuję papryki oraz łyżkę koncentratu pomidorowego,mieszam a po chwili dolewam szklankę gorącej wody. Zmniejszam ogień,pokrywkę zostawiam trochę uchyloną. Duszę całość aż do miękkości mięsa.
Dodaję ziemniaki,delikatnie mieszam,gotuję około 15 minut,następnie wkładam papryki a po 10 minutach pomidory.Gotuję jeszcze kilka minut i gotowe. :) Smacznego!