Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie i bez grama mąki. Polecam tym, którzy kochają drób oraz wszelakiego rodzaju grzyby :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Mięso oczyściłam ze zbędnych błonek i opłukałam. Następnie podsmażyłam na suchej patelni.
W drugim naczyniu rozpuściłam masło i poddusiłam na nim uprzednio rozmrożone podgrzybki. Po kilku minutach dodałam pokrojoną w piórka cebulę. Chwilkę jeszcze dusiłam i zestawiłam z palnika.
Mięso indycze dusiłam dotąd aż puści wodę. Dodałam pokrojoną w pół talarki marchewkę, odrobinę cebuli, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem przemieszałam i dusiłam dopóki mięso było prawie miękkie. Odrobinę posoliłam. W razie potrzeby można podlać wodą bądź bulionem drobiowym.
Do mięsa dodałam wcześniej uduszone na maśle podgrzybki z cebulą. Chwilę wszystko razem chwilkę dusiłam i na koniec dodałam śmietanę 30%. Świetnie zagęściła całość i nie było naprawdę potrzeby zagęszczania tego gulaszu mąką.
Na koniec przyprawiłam do smaku solą i czarnym pieprzem. Odstawiłam na kilka minut żeby gulasz naszedł smakiem. Podawałam z kaszą bulgur. Można również z gryczaną, jęczmienną bądź nawet z ziemniakami.
Smacznego!