Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie i bez grama mąki. Polecam tym, którzy kochają drób oraz wszelakiego rodzaju grzyby :)
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 49
Przekąska z ciasta drożdżowego z dodatkiem cebuli, sera żółtego oraz posypane...
Odsłon: 66
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 17
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 44
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 49
Przekąska z ciasta drożdżowego z dodatkiem cebuli, sera żółtego oraz posypane...
Odsłon: 66
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 17
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 44
Składniki
Mięso oczyściłam ze zbędnych błonek i opłukałam. Następnie podsmażyłam na suchej patelni.
W drugim naczyniu rozpuściłam masło i poddusiłam na nim uprzednio rozmrożone podgrzybki. Po kilku minutach dodałam pokrojoną w piórka cebulę. Chwilkę jeszcze dusiłam i zestawiłam z palnika.
Mięso indycze dusiłam dotąd aż puści wodę. Dodałam pokrojoną w pół talarki marchewkę, odrobinę cebuli, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem przemieszałam i dusiłam dopóki mięso było prawie miękkie. Odrobinę posoliłam. W razie potrzeby można podlać wodą bądź bulionem drobiowym.
Do mięsa dodałam wcześniej uduszone na maśle podgrzybki z cebulą. Chwilę wszystko razem chwilkę dusiłam i na koniec dodałam śmietanę 30%. Świetnie zagęściła całość i nie było naprawdę potrzeby zagęszczania tego gulaszu mąką.
Na koniec przyprawiłam do smaku solą i czarnym pieprzem. Odstawiłam na kilka minut żeby gulasz naszedł smakiem. Podawałam z kaszą bulgur. Można również z gryczaną, jęczmienną bądź nawet z ziemniakami.
Smacznego!