Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie i bez grama mąki. Polecam tym, którzy kochają drób oraz wszelakiego rodzaju grzyby :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Mięso oczyściłam ze zbędnych błonek i opłukałam. Następnie podsmażyłam na suchej patelni.
W drugim naczyniu rozpuściłam masło i poddusiłam na nim uprzednio rozmrożone podgrzybki. Po kilku minutach dodałam pokrojoną w piórka cebulę. Chwilkę jeszcze dusiłam i zestawiłam z palnika.
Mięso indycze dusiłam dotąd aż puści wodę. Dodałam pokrojoną w pół talarki marchewkę, odrobinę cebuli, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem przemieszałam i dusiłam dopóki mięso było prawie miękkie. Odrobinę posoliłam. W razie potrzeby można podlać wodą bądź bulionem drobiowym.
Do mięsa dodałam wcześniej uduszone na maśle podgrzybki z cebulą. Chwilę wszystko razem chwilkę dusiłam i na koniec dodałam śmietanę 30%. Świetnie zagęściła całość i nie było naprawdę potrzeby zagęszczania tego gulaszu mąką.
Na koniec przyprawiłam do smaku solą i czarnym pieprzem. Odstawiłam na kilka minut żeby gulasz naszedł smakiem. Podawałam z kaszą bulgur. Można również z gryczaną, jęczmienną bądź nawet z ziemniakami.
Smacznego!