Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie i bez grama mąki. Polecam tym, którzy kochają drób oraz wszelakiego rodzaju grzyby :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4013
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 984
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4013
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 984
Składniki
Mięso oczyściłam ze zbędnych błonek i opłukałam. Następnie podsmażyłam na suchej patelni.
W drugim naczyniu rozpuściłam masło i poddusiłam na nim uprzednio rozmrożone podgrzybki. Po kilku minutach dodałam pokrojoną w piórka cebulę. Chwilkę jeszcze dusiłam i zestawiłam z palnika.
Mięso indycze dusiłam dotąd aż puści wodę. Dodałam pokrojoną w pół talarki marchewkę, odrobinę cebuli, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem przemieszałam i dusiłam dopóki mięso było prawie miękkie. Odrobinę posoliłam. W razie potrzeby można podlać wodą bądź bulionem drobiowym.
Do mięsa dodałam wcześniej uduszone na maśle podgrzybki z cebulą. Chwilę wszystko razem chwilkę dusiłam i na koniec dodałam śmietanę 30%. Świetnie zagęściła całość i nie było naprawdę potrzeby zagęszczania tego gulaszu mąką.
Na koniec przyprawiłam do smaku solą i czarnym pieprzem. Odstawiłam na kilka minut żeby gulasz naszedł smakiem. Podawałam z kaszą bulgur. Można również z gryczaną, jęczmienną bądź nawet z ziemniakami.
Smacznego!