Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki sosik nie tylko do makaronu...
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3641
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 452
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3641
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 452
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy kurczaka i doprawiamy. Po lekkim podsmażeniu dajemy pokrojona w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy wszystko się usmaży przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby zakryć składniki. Dajemy kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Na końcu sos podbijamy śmietaną i czekamy aż się zredukuje. Podajemy z makaronem typu ,,wstązki". Możemy posypać serem, np. grana padano. SMACZNEGO!