Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki sosik nie tylko do makaronu...
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1234
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3401
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1234
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3401
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy kurczaka i doprawiamy. Po lekkim podsmażeniu dajemy pokrojona w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy wszystko się usmaży przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby zakryć składniki. Dajemy kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Na końcu sos podbijamy śmietaną i czekamy aż się zredukuje. Podajemy z makaronem typu ,,wstązki". Możemy posypać serem, np. grana padano. SMACZNEGO!