Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki sosik nie tylko do makaronu...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12610
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5762
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12610
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5762
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy kurczaka i doprawiamy. Po lekkim podsmażeniu dajemy pokrojona w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy wszystko się usmaży przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby zakryć składniki. Dajemy kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Na końcu sos podbijamy śmietaną i czekamy aż się zredukuje. Podajemy z makaronem typu ,,wstązki". Możemy posypać serem, np. grana padano. SMACZNEGO!