Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki sosik nie tylko do makaronu...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1695
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1695
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy kurczaka i doprawiamy. Po lekkim podsmażeniu dajemy pokrojona w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy wszystko się usmaży przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby zakryć składniki. Dajemy kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Na końcu sos podbijamy śmietaną i czekamy aż się zredukuje. Podajemy z makaronem typu ,,wstązki". Możemy posypać serem, np. grana padano. SMACZNEGO!