Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gyros domowy z tzatzikami"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1466
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1373
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1466
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1373
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Mięso oczyść, pokrój w kawałki i oprósz solą. Wszystkie przyprawy połącz i wymieszaj razem z olejem. Marynatą zalej mięso i wstaw na noc do lodówki. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. W tym czasie pokrój w plasterki pomidory i cebulę. Sałatę umyj i osusz.
Umyj ogórek i zetrzyj go na tarce o dużych oczkach. Włóż do sitka i posól. Następnie wyciśnij z niego zbędną wodę. Do misy wlej śmietanę, dodaj startego ogórka, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i koperek. Całość skrop oliwą i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Chleb pita skrop wodą. Na patelni do grillowania podgrzej trochę oleju i podsmaż chleb. Posmaruj go sosem czosnkowym. Rozłóż sałatę, plaster pomidora i mięso. Danie podawaj z wcześniej przygotowanym sosem tzatziki.Źródło: Na żywo