Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Holenderskie racuchy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1919
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1609
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2548
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1919
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1609
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2548
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku i odstaw na kilka minut. Do miski wsyp mąkę, dodaj cukier, jajka i sól. Wlej rozczyn drożdżowy. Wymieszaj , by powstała gładka masa.
Przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.
Patelnię wysmaruj masłem i dobrze rozgrzej. Nalewaj ciasto małymi porcjami. Formuj placuszki. Smaż je z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.Źródło: Takie jest życie