Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Holenderskie racuchy"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 217
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20306
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 217
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20306
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku i odstaw na kilka minut. Do miski wsyp mąkę, dodaj cukier, jajka i sól. Wlej rozczyn drożdżowy. Wymieszaj , by powstała gładka masa.
Przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.
Patelnię wysmaruj masłem i dobrze rozgrzej. Nalewaj ciasto małymi porcjami. Formuj placuszki. Smaż je z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.Źródło: Takie jest życie