Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Holenderskie racuchy"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 984
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 984
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku i odstaw na kilka minut. Do miski wsyp mąkę, dodaj cukier, jajka i sól. Wlej rozczyn drożdżowy. Wymieszaj , by powstała gładka masa.
Przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.
Patelnię wysmaruj masłem i dobrze rozgrzej. Nalewaj ciasto małymi porcjami. Formuj placuszki. Smaż je z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.Źródło: Takie jest życie