Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowy indyk w potrawce"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117566
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8148
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1829
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1404
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117566
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8148
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1829
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1404
Składniki
Mięso indyka op łucz, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem, mielonym imbirem oraz papryką. Cebule obierz, poszatkuj. Opłucz liście szpinaku, osusz, posiekaj na kawałki.
W rondlu rozgrzej olej, przesmaż mięso. Dodaj cebulę. Smaż kilka minut. Podlej połową szklanki wody oraz śmietanką. Duś na małym ogniu 30 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Duś kolejne 10 minut. Na koniec wrzuć szpinak. Potrawkę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 3,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety