Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowy indyk w potrawce"
Mięso indyka op łucz, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem, mielonym imbirem oraz papryką. Cebule obierz, poszatkuj. Opłucz liście szpinaku, osusz, posiekaj na kawałki.
W rondlu rozgrzej olej, przesmaż mięso. Dodaj cebulę. Smaż kilka minut. Podlej połową szklanki wody oraz śmietanką. Duś na małym ogniu 30 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Duś kolejne 10 minut. Na koniec wrzuć szpinak. Potrawkę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 3,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety
Takie obiady uwielbiam: szybkie, smaczne i zdrowe! Ponieważ warzywa które w n...
Odsłon: 1698
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 87
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 506
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 87
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 506
Składniki
Mięso indyka op łucz, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem, mielonym imbirem oraz papryką. Cebule obierz, poszatkuj. Opłucz liście szpinaku, osusz, posiekaj na kawałki.
W rondlu rozgrzej olej, przesmaż mięso. Dodaj cebulę. Smaż kilka minut. Podlej połową szklanki wody oraz śmietanką. Duś na małym ogniu 30 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Duś kolejne 10 minut. Na koniec wrzuć szpinak. Potrawkę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 3,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 47
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 92