Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowy indyk w potrawce"
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 93
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 702
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 138
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 815
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 262
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 93
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 702
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 138
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 815
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 262
Składniki
Mięso indyka op łucz, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem, mielonym imbirem oraz papryką. Cebule obierz, poszatkuj. Opłucz liście szpinaku, osusz, posiekaj na kawałki.
W rondlu rozgrzej olej, przesmaż mięso. Dodaj cebulę. Smaż kilka minut. Podlej połową szklanki wody oraz śmietanką. Duś na małym ogniu 30 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Duś kolejne 10 minut. Na koniec wrzuć szpinak. Potrawkę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 3,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety