Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk na sposób prowansalski"
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19748
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2886
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3964
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19748
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2886
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3964
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Cytrynę sparz, wytrzyj, wyciśnij z niej sok. Mięso opłucz, osusz, skrop sokiem cytrynowym.
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z masłem i miodem. Dodaj zioła oraz po szczypcie soli, pieprzu i papryki. Mięso natrzyj powstałą pastą i odstaw na godzinę.
Następnie filet przełóż do brytfanki. Podlej winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz około 40 minut. Przed podaniem pieczeń pokrój w plastry.Źródło: Tina