Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk na sposób prowansalski"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1158
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13197
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1158
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13197
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Cytrynę sparz, wytrzyj, wyciśnij z niej sok. Mięso opłucz, osusz, skrop sokiem cytrynowym.
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z masłem i miodem. Dodaj zioła oraz po szczypcie soli, pieprzu i papryki. Mięso natrzyj powstałą pastą i odstaw na godzinę.
Następnie filet przełóż do brytfanki. Podlej winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz około 40 minut. Przed podaniem pieczeń pokrój w plastry.Źródło: Tina