Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk na sposób prowansalski"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35697
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6009
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35697
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6009
        
        Składniki
Sposób przygotowania: 1.Cytrynę sparz, wytrzyj, wyciśnij z niej sok. Mięso opłucz, osusz, skrop sokiem cytrynowym.
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z masłem i miodem. Dodaj zioła oraz po szczypcie soli, pieprzu i papryki. Mięso natrzyj powstałą pastą i odstaw na godzinę.
Następnie filet przełóż do brytfanki. Podlej winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz około 40 minut. Przed podaniem pieczeń pokrój w plastry.Źródło: Tina