Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z odcinka 247 ipla Ewa Wachowicz . Połączenie mięsa z indyka z zielonym groszkiem jest idealną propozycją dania niskokalorycznego, a zarazem niezwykle bogatego w witaminy, składniki mineralne, i błonnik. Indyk doskonale komponuje się z różnego rodzaju dodatkami, które można dobierać wedle gustu.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 315
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1542
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 315
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1542
Składniki
Pierś z indyka pokroić na 4 podłużne słupki, oprószyć pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i ziołami prowansalskimi.
Każdy kawałek piersi owinąć 3 plastrami szynki szwarcwaldzkiej, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez ok. 25 minut.
Bazylię, czosnek, orzechy nerkowca, migdały, parmezan i oliwę z oliwek zmiksować blenderem w taki sposób żeby pozostawić małe drobinki składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zielony groszek wysypać na sitko i przepłukać ciepłą wodą, wrzucić na wrzątek i gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Śmietanę wlać na patelnię, dodać sos przygotowany w blenderze, dokładnie wymieszać. Następnie dodać groszek i zagotować.
Makaron ugotować al dente, polać „zielonym” sosem a na wierzchu ułożyć upieczone kawałki indyka.