Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z cytryną"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34577
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34577
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Mięso umyj, rozkrój tak, by powstał duży płat. Skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Pieczarki obierz, pokrój w kostkę. Ryż gotuj do miękkości z dodatkiem szafranu.
Na maśle klarowanym podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, dodaj ryż, curry i drobno pokrojone suszone pomidory. Przypraw do smaku solą i pieprzem, smaż 5 minut.
Farsz układaj wzdłuż jednego z boków mięsa. Wzdłuż drugiego ułóż plastry cytryny. Zawiń. Włóż w rękaw do pieczenia, obok ułóż papryki.
Podlej odrobiną wody i piecz około godziny, w zależności od wielkości mięsa, w temperaturze 180°C . Powstały sos wymieszaj z odrobiną śmietany. Mięso udekoruj paprykami, polej sosem.Źródło: Dobry Tydzień