Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk zapiekany z warzywami"
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3127
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 427
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 115
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3127
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 427
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 115
Składniki
Trzy łyżki oleju wymieszaj ze słodką papryką, ziołami, solą i pieprzem. Marynatą natrzyj pokrojoną pierś, odłóż na dwie godziny do lodówki. Rozgrzej olej, smaż minutę z każdej strony. Brokuł umyj, podziel na różyczki, paprykę pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obierz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie.
Rozpuść masło, dodaj mąkę, podsmaż, aż się zrumieni. Dodaj mleko, przyprawy, śmietanę i starty na tarce o grubych oczkach ser. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając.
W naczyniu żaroodpornym układaj mięso, warzywa, posyp przyprawami, zalej sosem. Piecz w temp. 180°C 30 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień