Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk zapiekany z warzywami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1282
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 46
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1282
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 46
Składniki
Trzy łyżki oleju wymieszaj ze słodką papryką, ziołami, solą i pieprzem. Marynatą natrzyj pokrojoną pierś, odłóż na dwie godziny do lodówki. Rozgrzej olej, smaż minutę z każdej strony. Brokuł umyj, podziel na różyczki, paprykę pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obierz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie.
Rozpuść masło, dodaj mąkę, podsmaż, aż się zrumieni. Dodaj mleko, przyprawy, śmietanę i starty na tarce o grubych oczkach ser. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając.
W naczyniu żaroodpornym układaj mięso, warzywa, posyp przyprawami, zalej sosem. Piecz w temp. 180°C 30 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień