Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk zapiekany z warzywami"
Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, świetnie nadające się do porannej lub po...
Odsłon: 4222
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 156
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 156
Składniki
Trzy łyżki oleju wymieszaj ze słodką papryką, ziołami, solą i pieprzem. Marynatą natrzyj pokrojoną pierś, odłóż na dwie godziny do lodówki. Rozgrzej olej, smaż minutę z każdej strony. Brokuł umyj, podziel na różyczki, paprykę pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obierz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie.
Rozpuść masło, dodaj mąkę, podsmaż, aż się zrumieni. Dodaj mleko, przyprawy, śmietanę i starty na tarce o grubych oczkach ser. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając.
W naczyniu żaroodpornym układaj mięso, warzywa, posyp przyprawami, zalej sosem. Piecz w temp. 180°C 30 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 38
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 73