Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienna tarta"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25153
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25153
Składniki
Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 60 min. Z ciasta oderwij mały kawałek, odłóż. Pozostałym ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem, przykryj papierem do pieczenia, wsyp 2 garście suchej fasoli. Piecz około 10 minut w temperaturze 200°C.
Dynię pokrój w niezbyt dużą kostkę. Gotuj na parze lub we wrzącej wodzie ok. 10 min. Do miseczki wlej śmietankę kremówkę, dodaj kwaśną śmietanę, jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną oraz przyprawy. Dokładnie zmiksuj.
Na podpieczony spód wylej masę śmietanowo-jajeczną i rozłóż kawałki dyni. Pozostałe ciasto rozwałkuj i wytnij z niego listki. Ułóż na wierzchu. Piecz około 40 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 300 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie