Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kabaczki w marynacie"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 148
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 370
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 148
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 370
Składniki
Kabaczki umyj starannie, odetnij zgrubiałe końcówki, pokrój ze skórką w plastry. Grubsze okazy możesz przekroić wzdłuż na połówki, usunąć pestki, a potem pokroić w półplasterki. Cebule obierz, pokrój w talarki. Posiekaj oczyszczone i opłukane marchewki.
Przygotuj wyparzone słoiki. Na spodzie każdego ułóż plastry cebuli, wsyp po 1/2 łyżeczki gorczycy, po 2-3 ziarenka pieprzu i po 1 listku laurowym. Na przyprawach dość ciasno poukładaj plastry kabaczka. Pozostaw około 1 cm wolnego miejsca od krawędzi słoika.
Zagotuj 7 szklanek wo dy z octem, cukrem, solą i curry (niekoniecznie). Rozlej do słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 min.
czas ok. 30 min; porcja – 250 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety