Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kacza pierś z morelami"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3909
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1027
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3909
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1027
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Sikorska z Suwałk</strong>
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 5,60 zł.
Morele umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Szalotki obierz, posiekaj. Owoce i szalotki wymieszaj z sokiem pomarańczowym, octem balsamicznym, szczyptą soli i pieprzu. Schłodź.
Piersi kaczki natrzyj solą i pieprzem. Ułóż na suchej, rozgrzanej patelni, smaż 2 min z każdej strony na dużym ogniu. Każdą pierś owiń folią aluminiową. Piecz ok. 30 min w temp. 200°C. Pięć minut przed końcem pieczenia folię odwiń, posmaruj konfi turą morelową.Źródło: Chwila dla Ciebie