Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kacza pierś z morelami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Sikorska z Suwałk</strong>
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 5,60 zł.
Morele umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Szalotki obierz, posiekaj. Owoce i szalotki wymieszaj z sokiem pomarańczowym, octem balsamicznym, szczyptą soli i pieprzu. Schłodź.
Piersi kaczki natrzyj solą i pieprzem. Ułóż na suchej, rozgrzanej patelni, smaż 2 min z każdej strony na dużym ogniu. Każdą pierś owiń folią aluminiową. Piecz ok. 30 min w temp. 200°C. Pięć minut przed końcem pieczenia folię odwiń, posmaruj konfi turą morelową.Źródło: Chwila dla Ciebie