Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kacze udka po francusku"
Obiadek z dnia dzisiejszego,mięso wyszło cudownie miękkie w środku a z wierzc...
Odsłon: 3594
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 990
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4974
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 990
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4974
Składniki
Mięso opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem. Przełóż do dużej miseczki. Szalotki obierz, grubo posiekaj, dodaj do udek. Dołóż 5 gałązek tymianku oraz listek laurowy. Całość przemieszaj i odłóż na ok. 5 godzin.
Zamarynowane udka oprósz mąką. Na patelni rozgrzej masło. Obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron.
Potem kacze udka przełóż do żaroodpornej formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz 15-20 minut. W czasie pieczenia podlewaj bulionem i skrapiaj koniakiem. Pod koniec pieczenia udka posyp boczkiem pokrojonym w kosteczkę.
Mięso serwuj np. z jarzynką z karmelizowanej cebuli oraz białej rzodkwi. Danie udekoruj pozostałymi gałązkami tymianku.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Drobiowe roladki z mozzarellą
Dania główne
Mięciutki schab w sosie
Dania główne
Placki z zakwasu
Dania główne
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Drobiowe roladki z mozzarellą
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z papryką oraz serem mozzar...
Odsłon: 404
Mięciutki schab w sosie
Mięciutki schab w sosie gotowany i duszony jest wraz z warzywami, dlatego roz...
Odsłon: 9678