Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka po poznańsku"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Kaczkę umyj pod bieżącą wodą, oczyść i przekrój na pół. Kawałki obsmaż na smalcu. Następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160°C przez 1,5 godziny. Słoninę i cebulę pokrój w drobną kostkę i usmaż w rondelku.
Dodaj poszatkowaną kapustę. Po chwili smażenia dodaj margarynę, wlej wino i trochę wody.
Duś przez 30 minut. Dopraw do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Oprósz mąką i dokładnie wymieszaj. Miękką kaczkę podziel na mniejsze porcje, obłóż kapustą i wstaw ponownie do piekarnika. Piecz kolejne 30 minut w temperaturze 150°C.
Dziesięć minut przed końcem pieczenia dołóż przekrojone na pół pomidorki. Kaczka najlepiej smakuje z ziemniakami, pyzami lub kopytkami.Źródło: Na żywo