Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka z chrupiącą skórką"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
        
        Składniki
Kaczkę ułóż w żaroodpornym, natłuszczonym naczyniu i posyp vegetą. Do wewnątrz wsyp majeranek, dodaj łyżkę masła. Przykryj kaczkę folią i piecz ok. 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Rozpuść miód w szklance bulionu. Jabłka wydrąż, pozbaw gniazd nasiennych i wypełnij żurawiną. Gdy kaczka będzie gotowa, zdejmij folię, zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180 stopni, ułóż jabłka w naczyniu obok kaczki i piecz aż będą miękkie.
Podczas pieczenia co chwilę polewaj kaczkę i jabłka wywarem z miodu i bulionu. Skórka kaczki ma być chrupiąca.Źródło: Show