Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kanapki z jajkiem i pastą tuńczykową"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
ok. 15 minut.
Jajka włożyć do lekko posolonej wody. Doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 9-10 minut. Ugotowane na twardo jajka przelać zimną wodą, obrać ze skorupek, gdy wystygną, pokroić w plastry. Ogórek i pomidory umyć, wytrzeć, pokroić w plasterki. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem. Pastę tuńczykową przyprawić do smaku pieprzem.
Na 6 kromkach rozłożyć plasterki ogórka i pomidorów. Lekko oprószyć je solą. Rozsmarować na tym pastę tuńczykową. Przykryć plasterkami jajek i pozostałymi kromkami. Kanapki pokroić na trójkąty. Spiąć wykałaczkami i udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco