Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 30
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 30
Składniki
Kapustę podgotować, jeszcze twardą odcedzić, zetrzeć jarzyny, włożyć do garnka. Umyć golonkę i włożyć do jarzyn listek. Ziele zalać wodą, dodać kostkę mięsną, bardzo często jej używam do zup i sosów. Gotować aż golonka się rozgotuje. Pokroić cebulkę, lekko podsmażyć, do jeszcze nie podsmażonej cebuli dodać mąkę i zasmażyć. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Gdy już golonka jest miękka dodajemy przysmażoną mąkę z cebulą. Zagotować, do smaku można dodać maggi i pieprzu ziołowego. Kapuśniak podaję z ziemniakami okraszonymi np. słoninką lub podsmażoną cebulką. Smacznego.