Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Składniki
Kapustę podgotować, jeszcze twardą odcedzić, zetrzeć jarzyny, włożyć do garnka. Umyć golonkę i włożyć do jarzyn listek. Ziele zalać wodą, dodać kostkę mięsną, bardzo często jej używam do zup i sosów. Gotować aż golonka się rozgotuje. Pokroić cebulkę, lekko podsmażyć, do jeszcze nie podsmażonej cebuli dodać mąkę i zasmażyć. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Gdy już golonka jest miękka dodajemy przysmażoną mąkę z cebulą. Zagotować, do smaku można dodać maggi i pieprzu ziołowego. Kapuśniak podaję z ziemniakami okraszonymi np. słoninką lub podsmażoną cebulką. Smacznego.