Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Kapustę podgotować, jeszcze twardą odcedzić, zetrzeć jarzyny, włożyć do garnka. Umyć golonkę i włożyć do jarzyn listek. Ziele zalać wodą, dodać kostkę mięsną, bardzo często jej używam do zup i sosów. Gotować aż golonka się rozgotuje. Pokroić cebulkę, lekko podsmażyć, do jeszcze nie podsmażonej cebuli dodać mąkę i zasmażyć. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Gdy już golonka jest miękka dodajemy przysmażoną mąkę z cebulą. Zagotować, do smaku można dodać maggi i pieprzu ziołowego. Kapuśniak podaję z ziemniakami okraszonymi np. słoninką lub podsmażoną cebulką. Smacznego.