Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę wypłukać, posiekać,włożyć do garnka i wlać tyle wody,aby była nią przykryta. Doprowdzić do wrzenia i gotować na umiarkowanym ogniu ok. 45 min. w tym czasie na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i smażyć na dużym ogniu,aż się zrumienią. Pod koniec smażenia posolić do smaku, pieczarki oprószyć mąką i mieszając smażyć jeszcze przez 1-2 min. Do ugotowanej i odcedzonej kapusty dodać osączoną z zalewy cicierzycę i usmażone pieczarki. Wszystko razem dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze na wolnym ogniu przez 2-3 min..Podawać z ziemniakami lub pieczywem.Smacznego!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 11 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
oj ciecierzyca jest pyszna! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

paskudna2206 11 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawe:)jeszcze nigdy nie jadłam ciecierzycy:))))0 Kto głosował? | Odpowiedz