Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest zdrowe a następnie pyszne
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
Kapustę wypłukać, posiekać,włożyć do garnka i wlać tyle wody,aby była nią przykryta. Doprowdzić do wrzenia i gotować na umiarkowanym ogniu ok. 45 min. w tym czasie na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i smażyć na dużym ogniu,aż się zrumienią. Pod koniec smażenia posolić do smaku, pieczarki oprószyć mąką i mieszając smażyć jeszcze przez 1-2 min. Do ugotowanej i odcedzonej kapusty dodać osączoną z zalewy cicierzycę i usmażone pieczarki. Wszystko razem dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze na wolnym ogniu przez 2-3 min..Podawać z ziemniakami lub pieczywem.Smacznego!!