Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest zdrowe a następnie pyszne
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Składniki
Kapustę wypłukać, posiekać,włożyć do garnka i wlać tyle wody,aby była nią przykryta. Doprowdzić do wrzenia i gotować na umiarkowanym ogniu ok. 45 min. w tym czasie na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i smażyć na dużym ogniu,aż się zrumienią. Pod koniec smażenia posolić do smaku, pieczarki oprószyć mąką i mieszając smażyć jeszcze przez 1-2 min. Do ugotowanej i odcedzonej kapusty dodać osączoną z zalewy cicierzycę i usmażone pieczarki. Wszystko razem dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze na wolnym ogniu przez 2-3 min..Podawać z ziemniakami lub pieczywem.Smacznego!!