Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek z oregano"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7960
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7960
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
Składniki
Mięso opłukuję. Keczup mieszam z 2 łyżkami oleju, przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Tą zaprawą dokładnie nacieram mięso, wkładam je do naczynia, przykrywam folią i wstawiam do lodówki na kilkanaście godzin. Karczek przygotowuję na trzy sposoby.
Zamarynowane mięso wrzucam na rozgrzany tłuszcz, obsmażam z obu stron, przykrywam patelnię pokrywką i duszę ok. 45 min, ewentualnie podlewając lenią wodą.
Karczek wkładam do rękawa do pieczenia, piekę w temp. 200°C ok. godz.
Piekę mięso na grillu lub patelni grillowej. Obsypuję listkami oregano.
60 min • Porcja 370 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie