Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek z oregano"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15925
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15925
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Mięso opłukuję. Keczup mieszam z 2 łyżkami oleju, przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Tą zaprawą dokładnie nacieram mięso, wkładam je do naczynia, przykrywam folią i wstawiam do lodówki na kilkanaście godzin. Karczek przygotowuję na trzy sposoby.
Zamarynowane mięso wrzucam na rozgrzany tłuszcz, obsmażam z obu stron, przykrywam patelnię pokrywką i duszę ok. 45 min, ewentualnie podlewając lenią wodą.
Karczek wkładam do rękawa do pieczenia, piekę w temp. 200°C ok. godz.
Piekę mięso na grillu lub patelni grillowej. Obsypuję listkami oregano.
60 min • Porcja 370 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie