Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka na słodko"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27398
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27398
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
około 20 minut; pieczenie: ok. 1,5 godz.; cena porcji: ok. 4,20 zł
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Mięso oczyść, pokrój w plastry.
Oprósz solą oraz pieprzem, rozłóż w naczyniu żaroodpornym (najlepiej dużym, tak, aby mięso leżało w jednej warstwie).
Wierzch mięsa posyp rodzynkami (jeśli chcesz, możesz je wcześniej namoczyć np. w soku jabłkowym).
Mięso z rodzynkami zalej sokiem jabłkowym. Piecz pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny .Źródło: Świat kobiety