Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka na słodko"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
około 20 minut; pieczenie: ok. 1,5 godz.; cena porcji: ok. 4,20 zł
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Mięso oczyść, pokrój w plastry.
Oprósz solą oraz pieprzem, rozłóż w naczyniu żaroodpornym (najlepiej dużym, tak, aby mięso leżało w jednej warstwie).
Wierzch mięsa posyp rodzynkami (jeśli chcesz, możesz je wcześniej namoczyć np. w soku jabłkowym).
Mięso z rodzynkami zalej sokiem jabłkowym. Piecz pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny .Źródło: Świat kobiety