Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka pieczona w sosie majonezowym z dodatkiem mini pieczarek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry, rozbić cienko. Wszystkie składniki na sos połączyć, dokładnie wymieszać. Mięso wrzucić do sosu majonezowego i zostawić na całą noc w lodówce.
Następnie karkówkę wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy cebulą pokrojoną w pióra, oraz na wierzch kładziemy podsmażone pieczarki.
Zapiekamy pod przykryciem ok 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200’C. Na około 20 minut przed końcem pieczenia odkryć mięso i dopiec wierzch na chrupko.