Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka pieczona w sosie majonezowym z dodatkiem mini pieczarek.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 835
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22894
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15309
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 835
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22894
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15309
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry, rozbić cienko. Wszystkie składniki na sos połączyć, dokładnie wymieszać. Mięso wrzucić do sosu majonezowego i zostawić na całą noc w lodówce.
Następnie karkówkę wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy cebulą pokrojoną w pióra, oraz na wierzch kładziemy podsmażone pieczarki.
Zapiekamy pod przykryciem ok 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200’C. Na około 20 minut przed końcem pieczenia odkryć mięso i dopiec wierzch na chrupko.