Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka pieczona w sosie majonezowym z dodatkiem mini pieczarek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4119
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416205
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2817
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4119
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416205
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2817
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry, rozbić cienko. Wszystkie składniki na sos połączyć, dokładnie wymieszać. Mięso wrzucić do sosu majonezowego i zostawić na całą noc w lodówce.
Następnie karkówkę wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy cebulą pokrojoną w pióra, oraz na wierzch kładziemy podsmażone pieczarki.
Zapiekamy pod przykryciem ok 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200’C. Na około 20 minut przed końcem pieczenia odkryć mięso i dopiec wierzch na chrupko.