Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z piekarnika z dodatkiem pieczarek i cebuli to pyszne danie obiadowe dla całej rodziny. Mięso jest miękkie i delikatne dzięki długiemu czasowi zapiekania. Tymianek, rozmaryn i liście laurowe dodają nuty ziołowości i wyrazistości.
Karkówka marynowana w zalewie a potem pieczona w piekarniku to smaczne mięsko...
Odsłon: 24419
Rozpływające się w ustach żeberka w aromatycznym sosie własnym to idealna pro...
Odsłon: 29259
Karczek wieprzowy marynowany w czosnku, przyprawie do gyrosa i pieprzu młotko...
Odsłon: 8136
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 676
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1018
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 435
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 676
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1018
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 435
Składniki
Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Mięso pokrój na kotlety i delikatnie rozbij na grubość ok. 1,5 cm. Dopraw solą i pieprzem. Na patelni z możliwością zapiekania rozgrzej oliwę. Obsmaż kotlety z każdej strony i odłóż na bok, by mięso odpoczęło.
Na tę samą patelnię włóż grzyby, cebulę i masło. Smaż do miękkości przez ok. 5 minut, a następnie dodaj z powrotem mięso. W osobnej misce wymieszaj ze sobą bulion wołowy, tymianek i sos Worcestershire. Wlej całość na patelnię. Dodaj gałązki rozmarynu i listki laurowe.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 st. Celsjusza. Patelnię przykryj pokrywką lub folią aluminiową i zapiekaj przez ok. 2 godziny. Po tym czasie wyjmij mięso i odłóż na bok. W miseczce wymieszaj wodę ze skrobią i dodaj do sosu na patelni. Wymieszaj. Karkówkę włóż z powrotem. Karkówkę z piekarnika podawaj na ciepło, z dodatkiem skrobiowym i ulubioną surówką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 93
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 75