Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflaczki to znakomity pomysł na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków. Dodatek wędzonego boczku, pieczarek i przypraw świetnie podkręca ich smak.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 60
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4367
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 211
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 60
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4367
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 211
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie w tradycyjny sposób. Następnie poczekaj aż trochę ostygną i wtedy przeciśnij je przez praskę. Możesz też rozgnieść je mocno widelcem.
Boczek wędzony, pieczarki i cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy boczek się zarumieni, a warzywa zmiękną, przełóż je do ziemniaków. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką. Wbij jajko i dodaj mąkę. Połącz, tworząc jednolitą masę gotową do smażenia.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Z masy uformuj małe kotlety i smaż przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor.