Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflaczki to znakomity pomysł na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków. Dodatek wędzonego boczku, pieczarek i przypraw świetnie podkręca ich smak.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2757
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101944
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6330
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2757
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101944
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6330
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie w tradycyjny sposób. Następnie poczekaj aż trochę ostygną i wtedy przeciśnij je przez praskę. Możesz też rozgnieść je mocno widelcem.
Boczek wędzony, pieczarki i cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy boczek się zarumieni, a warzywa zmiękną, przełóż je do ziemniaków. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką. Wbij jajko i dodaj mąkę. Połącz, tworząc jednolitą masę gotową do smażenia.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Z masy uformuj małe kotlety i smaż przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor.