Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kartoflanka z brokułami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Ziemniaki oraz seler obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Por oczyść, umyj, potnij w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Dołóż pozostałe pokrojone warzywa. Smaż chwilę. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 25 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Brokuły oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Włóż je do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut, odcedź, osącz. Miękkie warzywa zmiksuj na gładko. Wymieszaj ze śmietaną. Zupę przypraw solą oraz pieprzem. Zagotuj.
W tym czasie boczek posiekaj, wysmaż na chrupko na patelni bez tłuszczu. Różyczki brokułów nałóż do kokilek. Zalej gorącą kartoflanką. Zupę posyp wysmażonym boczkiem oraz kukurydzą z puszki.Źródło: Naj