Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 327
Dodano: 24.06.2008
Odsłon: 3123
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Boczek i cebulkę kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.W międzyczasie obieramy jabłko i kroimy również w kostke a następnie na grubych oczkach tarki trzemy żółty ser.Boczek,cebulkę,jabłko i żółty ser mieszamy dodając sól,paprykę,bazylię i czosnek.Filety z kurczaka rozbijamy cieniutko a następnie nakładamy farsz i formujemy w kształcie "pączka".Nafaszerowane filety panierujemy(najpierw możemy w mąkę i w rozbite jajko a następnie w bułkę tartą)i smażymy w rozgrzanym oleju ok.15min.życzę smacznego i zaznaczam, że propozycja jest godna uwagi...
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

linusia 04 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
ten przepis jest rewelacyjny przepyszne danie zaskoczylo nie tylko moja rodzine jak rowniez znajomych pychota0 Kto głosował? | Odpowiedz

jarek15105 30 czerwca 2008Zgłoś do usunięcia
Proste i inspirujące, gratulacje0 Kto głosował? | Odpowiedz