Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny smalec domowy ze skwarkami i cebulką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9968
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11539
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 548
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9968
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11539
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 548
Składniki
Pokrój w drobną kostkę boczek i słoninę lub zmiel w maszynce do mięsa o grubych otworach, przełóż do rondla o grubym dnie. Smaż na bardzo małym ogniu, aż skwarki zmiękną.
Zestaw wtedy smalec z ognia i lekko ostudź (ma bardzo wysoką temperaturę), po czym dodaj posiekane cebule, czosnek oraz majeranek i sól. Ponownie podsmaż. Schłodź i jeszcze płynny wlej do słoików lub kamionkowego naczynia i zastudź.Źródło: Świat kobiety