Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny smalec domowy ze skwarkami i cebulką"
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8519
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 346
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5178
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4921
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45270
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8519
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 346
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5178
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4921
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45270
Składniki
Pokrój w drobną kostkę boczek i słoninę lub zmiel w maszynce do mięsa o grubych otworach, przełóż do rondla o grubym dnie. Smaż na bardzo małym ogniu, aż skwarki zmiękną.
Zestaw wtedy smalec z ognia i lekko ostudź (ma bardzo wysoką temperaturę), po czym dodaj posiekane cebule, czosnek oraz majeranek i sól. Ponownie podsmaż. Schłodź i jeszcze płynny wlej do słoików lub kamionkowego naczynia i zastudź.Źródło: Świat kobiety