Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny smalec domowy ze skwarkami i cebulką"
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6284
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2201
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 10864
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6284
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2201
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 10864
Składniki
Pokrój w drobną kostkę boczek i słoninę lub zmiel w maszynce do mięsa o grubych otworach, przełóż do rondla o grubym dnie. Smaż na bardzo małym ogniu, aż skwarki zmiękną.
Zestaw wtedy smalec z ognia i lekko ostudź (ma bardzo wysoką temperaturę), po czym dodaj posiekane cebule, czosnek oraz majeranek i sól. Ponownie podsmaż. Schłodź i jeszcze płynny wlej do słoików lub kamionkowego naczynia i zastudź.Źródło: Świat kobiety