Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops nadziewany mozzarellą

Klops nadziewany mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Klops nadziewany mozzarellą"

Składniki

  • 1 kg mieszanego mielonego mięsa
  • 25 dag mozzarelli
  • 10 dag suszonych pomidorów
  • 15 dag jogurtu naturalnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • po 1 łyżeczce posiekanej natki i tymianku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • rukola i szynka dojrzewająca do dekoracji
  • sos pomidorowy jako dodatek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obierz cebulę i czosnek, posiekaj je. Pomidory suszone osącz z zalewy, a następnie potnij na kawałeczki. Mięso wymieszaj z czosnkiem, cebulą oraz pomidorami. Dołóż jajko, musztardę i jogurt. Wsyp natkę, tymianek oraz sól, pieprz i słodką paprykę do smaku. Masę dobrze wyrób. Uformuj z niej grubszy placek. Mozzarellę osącz, pokrój na kawałeczki. Ułóż je jeden za drugim, wzdłuż dłuższego boku placka. Całość zwiń.

  2. Podłużną foremkę posmaruj olejem. Ułóż w niej mięsny rulon. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę. Gotową pieczeń lekko przestudź, przełóż z foremki na półmisek. Udekoruj plasterkami szynki dojrzewającej oraz listkami rukoli. Serwuj z sosem pomidorowym.

  3. Podawaj z kawałkiem chrupiącej ciabatty. ok. 75 min. 1 porcja zawiera ok. 690 kcal. Ok. 3,20 zł za porcję.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń