Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki w ostrym sosie"
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27564
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2569
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4345
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 515
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27564
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2569
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4345
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 515
Składniki
Z umytych papryk usunąć nasiona, pokroić w kostkę.
Zioła umyć, oberwać listki, posiekać. Cebule obrać, posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. 1/4 cebuli i czosnku wymieszać z mięsem, przyprawami, połową ziół, musztardą, mlekiem i grzankami. Formować nieduże kulki, smażyć na patelni na 1-2 łyżkach oliwy ok. 8 min.
Resztę cebuli podsmażyć na resztce oliwy na innej patelni, dodać pomidory, paprykę, bulion, przyprawy i cukier. Poddusić, dodać klopsy, dusić ok. 40 min pod przykryciem.
Jeśli te klopsiki mają jeść dzieci, zamiast chili dodaj słodką paprykę, a sosu zmiksuj na gładko przed dołożeniem mięsa.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium