Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski na parze w mięsnym sosie"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Składniki
Drożdże pokrusz, utrzyj z cukrem. Dodaj ciepłe mleko, zamieszaj, odstaw na kilka minut. Dodaj stopione, ostudzone masło, jajka i mąkę, wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto podziel na 12 części, uformuj kulki. Gdy wyrosną, gotuj na parze 10-13 minut.
Sos: łopatkę pokrój w kostkę. Posyp przyprawą do gulaszu. Cebulę i czosnek posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż mięso. Dodaj cebulę i czosnek, podsmaż.
Wlej 2 szklanki wody, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, przypraw, duś do miękkości. Zagęść mąką rozrobioną z wodą. Sosem polej kluski.
<strong>Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 zł
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie