Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8370
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 489
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8370
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 489
Składniki
Gotowe kluski gotujemy na parze około 10 minut od chwili uzyskania pary.Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy z orzeszkiem masła.Wlewamy zawartość puszki pomidorowej,dodajemy bazylię w proszku,mieszamy.Dodajemy doprawione mięso mielone,mieszamy wszystko bardzo dokładnie,przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut mieszając od czasu do czasu.Podać można z ogórkiem kwaszonym.Sos można wzbogacić duszoną cebulą i innymi przyprawami.To jest wersja podstawowa(kawalerska)Smacznego.