Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13315
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2621
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3776
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13315
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2621
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3776
Składniki
Gotowe kluski gotujemy na parze około 10 minut od chwili uzyskania pary.Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy z orzeszkiem masła.Wlewamy zawartość puszki pomidorowej,dodajemy bazylię w proszku,mieszamy.Dodajemy doprawione mięso mielone,mieszamy wszystko bardzo dokładnie,przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut mieszając od czasu do czasu.Podać można z ogórkiem kwaszonym.Sos można wzbogacić duszoną cebulą i innymi przyprawami.To jest wersja podstawowa(kawalerska)Smacznego.