Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja niedzielnego obiadu Ślązaka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8321
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 468
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8321
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 468
Składniki
Obieramy ziemniaki, ale zostawiamy z 4 ziemniaki surowe. Resztę ziemniaków gotujemy jak na śląskie kluski. Po ugotowaniu ziemniaków odlewamy wodę i ugniatamy je praską. Po wystygnięciu ziemniaków pozostałe 4 ziemniaki trzemy na grubej tarce ale najpierw odlewamy z nich wodę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajka oraz mąkę. 3 Po wyrobieniu ciasta formujemy kluski. Gotować na małym ogniu ok 10 min.