Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja niedzielnego obiadu Ślązaka
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Składniki
Obieramy ziemniaki, ale zostawiamy z 4 ziemniaki surowe. Resztę ziemniaków gotujemy jak na śląskie kluski. Po ugotowaniu ziemniaków odlewamy wodę i ugniatamy je praską. Po wystygnięciu ziemniaków pozostałe 4 ziemniaki trzemy na grubej tarce ale najpierw odlewamy z nich wodę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajka oraz mąkę. 3 Po wyrobieniu ciasta formujemy kluski. Gotować na małym ogniu ok 10 min.