Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja niedzielnego obiadu Ślązaka
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2621
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 801
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2621
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 801
Składniki
Obieramy ziemniaki, ale zostawiamy z 4 ziemniaki surowe. Resztę ziemniaków gotujemy jak na śląskie kluski. Po ugotowaniu ziemniaków odlewamy wodę i ugniatamy je praską. Po wystygnięciu ziemniaków pozostałe 4 ziemniaki trzemy na grubej tarce ale najpierw odlewamy z nich wodę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajka oraz mąkę. 3 Po wyrobieniu ciasta formujemy kluski. Gotować na małym ogniu ok 10 min.