Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja niedzielnego obiadu Ślązaka
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2468
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 66
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 729
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2468
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 66
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 729
Składniki
Obieramy ziemniaki, ale zostawiamy z 4 ziemniaki surowe. Resztę ziemniaków gotujemy jak na śląskie kluski. Po ugotowaniu ziemniaków odlewamy wodę i ugniatamy je praską. Po wystygnięciu ziemniaków pozostałe 4 ziemniaki trzemy na grubej tarce ale najpierw odlewamy z nich wodę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajka oraz mąkę. 3 Po wyrobieniu ciasta formujemy kluski. Gotować na małym ogniu ok 10 min.