Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja niedzielnego obiadu Ślązaka
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 130
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 115
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 69
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 80
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 76
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 130
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 115
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 69
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 80
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 76
Składniki
Obieramy ziemniaki, ale zostawiamy z 4 ziemniaki surowe. Resztę ziemniaków gotujemy jak na śląskie kluski. Po ugotowaniu ziemniaków odlewamy wodę i ugniatamy je praską. Po wystygnięciu ziemniaków pozostałe 4 ziemniaki trzemy na grubej tarce ale najpierw odlewamy z nich wodę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajka oraz mąkę. 3 Po wyrobieniu ciasta formujemy kluski. Gotować na małym ogniu ok 10 min.