Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z czerwonymi śliwkami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2280
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 271
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2280
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 271
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą, posól i ugotuj. Odcedzone ziemniaki utłucz i wystudź. Do miski przełóż ziemniaki, dodaj twaróg, jajka, mąkę i wyrób ciasto.
Śliwki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Wrzuć je do rondelka, dodaj kilka łyżek cukru, uduś. Nie mieszaj, by zachować całe owoce.
Masło rozpuść na patelni, dodaj bułkę tartą i cukier. Lekko przysmaż. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszcz w dłoniach, na środku połóż łyżeczkę bułki tartej. Brzegi ciasta zlep, formuj knedle. Gotuj je pięć minut, odcedź. Podawaj ze śliwkami i śmietaną.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień