Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z czerwonymi śliwkami"
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1064
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3147
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1064
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3147
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą, posól i ugotuj. Odcedzone ziemniaki utłucz i wystudź. Do miski przełóż ziemniaki, dodaj twaróg, jajka, mąkę i wyrób ciasto.
Śliwki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Wrzuć je do rondelka, dodaj kilka łyżek cukru, uduś. Nie mieszaj, by zachować całe owoce.
Masło rozpuść na patelni, dodaj bułkę tartą i cukier. Lekko przysmaż. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszcz w dłoniach, na środku połóż łyżeczkę bułki tartej. Brzegi ciasta zlep, formuj knedle. Gotuj je pięć minut, odcedź. Podawaj ze śliwkami i śmietaną.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień