Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na większą ilość osób. Żadnego gotowania.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5347
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1685
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5207
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1714
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5347
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1685
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5207
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1714
Składniki
Potrzebny do tego jest żeliwny kociołek z przykręcaną śrubami pokrywa, który po napełnieniu i zakręceniu wkłada się na ok. 1-1,5 godz. na podpórkach do ogniska. Jeżeli nie dysponujemy kociołkiem i ogniskiem, może być wysokie gliniane żaroodpore naczynie z pokrywką, które wkładam do piekarnika.
W naczyniu układamy na spodzie liście kapusty, na to ziemniaki, boczek, cebulę i pomidory, znów kapustę itd. i tak aż dojdziemy do wierzchu, na którym powinna być kapusta.
Każdą warstwę należy posolić i popieprzyć.
Pieczemy w piekarniku w temp. ok 170 stopni przez 1-1,5 godz. (zależy od wielkości naszego naczynia). Można nim nakarmić masę osób.
Smacznego