Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mroczne, tajemnicze, pyszne i uzależniające
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 708
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 708
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
Składniki
Jak w klasycznym risotto: na maśle podsmażamy cebulę, czekamy aż się zeszkli, wrzucamy ryż i mieszamy kilka razy. Ryż ten jest zupełnie inny od arborio, którego zazwyczaj używamy do risotto, na pewno się nam nie zeszkli, co to, to nie... Dlatego mieszamy kilka razy, niech się oblepi masłem i wlewamy wino. Dalej postepujemy jak przy klasycznym risotto, to jest dolewamy gorący bulion za każdym razem, kiedy poprzednia porcka zostanie wchłonięta, a kiedy zużyjemy bulion, wlewamy mleczko kokosowe. Ilość płynów powinna być wystarczająca, aby ryż osiągnął odpowiednią miękkość. Ja lubię jak jest lekko twardy, ale jeśli dla kogoś będzie za twardy, wówczas należy dolać nieco więcej bulionu i jeszcze chwilę pogotować...
Kurki podsmażamy na maśle do momentu aż cały sok wyparuje i patelnia będzie prawie sucha, doprawiamy sola, pieprzem i wrzucamy do risotto pod koniec gotowania. mieszamy, doprawiamy do smaku, posypujemy świeżą kolendrą i podajemy...