Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura z żurawiny"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 339
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 562
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 339
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 562
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1048
Składniki
W szerokim rondlu zagotuj wodę z sokiem, dodaj goździki i gałkę muszkatołową. Całość zagotuj. Dodaj cukier i mieszaj, aż się rozpuści. Wrzuć żurawinę i startą skórkę z pomarańczy.
Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez 15 minut. Wlej ocet i gotuj kolejne 20 minut. Pod koniec dodaj sherry i gotuj jeszcze 5 minut na małym ogniu.Źródło: Na żywo