Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura z żurawiny"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 552
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1000
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2723
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 552
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1000
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2723
Składniki
W szerokim rondlu zagotuj wodę z sokiem, dodaj goździki i gałkę muszkatołową. Całość zagotuj. Dodaj cukier i mieszaj, aż się rozpuści. Wrzuć żurawinę i startą skórkę z pomarańczy.
Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez 15 minut. Wlej ocet i gotuj kolejne 20 minut. Pod koniec dodaj sherry i gotuj jeszcze 5 minut na małym ogniu.Źródło: Na żywo