Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura z żurawiny"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4285
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2565
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3192
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11231
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4285
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2565
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3192
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11231
Składniki
W szerokim rondlu zagotuj wodę z sokiem, dodaj goździki i gałkę muszkatołową. Całość zagotuj. Dodaj cukier i mieszaj, aż się rozpuści. Wrzuć żurawinę i startą skórkę z pomarańczy.
Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez 15 minut. Wlej ocet i gotuj kolejne 20 minut. Pod koniec dodaj sherry i gotuj jeszcze 5 minut na małym ogniu.Źródło: Na żywo