Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura z żurawiny"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8043
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 363
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3573
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8043
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 363
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3573
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Składniki
W szerokim rondlu zagotuj wodę z sokiem, dodaj goździki i gałkę muszkatołową. Całość zagotuj. Dodaj cukier i mieszaj, aż się rozpuści. Wrzuć żurawinę i startą skórkę z pomarańczy.
Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez 15 minut. Wlej ocet i gotuj kolejne 20 minut. Pod koniec dodaj sherry i gotuj jeszcze 5 minut na małym ogniu.Źródło: Na żywo