Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5476
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1037
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5476
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1037
Składniki
Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięs (w ostateczności BARDZO dokładnie utłuc). Dodać do nich obie mąki, jaja i szczyptę soli. Wyrobić jednolite ciasto. Stolnicę posypać mąką i toczyć na niej wałeczki z ciasta. Lekko je spłaszczać,a później ukośnie kroić. Gotować w dużej ilości osolonej wody ,aż staną się mięciutkie.Nastepni je odcedzic wylozyc na talerz posypac cukrem i cynamonem.