Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15263
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15263
Składniki
Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięs (w ostateczności BARDZO dokładnie utłuc). Dodać do nich obie mąki, jaja i szczyptę soli. Wyrobić jednolite ciasto. Stolnicę posypać mąką i toczyć na niej wałeczki z ciasta. Lekko je spłaszczać,a później ukośnie kroić. Gotować w dużej ilości osolonej wody ,aż staną się mięciutkie.Nastepni je odcedzic wylozyc na talerz posypac cukrem i cynamonem.