Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 30
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 56
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 50
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2573
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 30
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 56
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 50
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2573
Składniki
Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięs (w ostateczności BARDZO dokładnie utłuc). Dodać do nich obie mąki, jaja i szczyptę soli. Wyrobić jednolite ciasto. Stolnicę posypać mąką i toczyć na niej wałeczki z ciasta. Lekko je spłaszczać,a później ukośnie kroić. Gotować w dużej ilości osolonej wody ,aż staną się mięciutkie.Nastepni je odcedzic wylozyc na talerz posypac cukrem i cynamonem.