Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam po przepis na domowe kopytka
Nóż, stolnica, łyżka cedzakowa, garnek
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Ziemniaki obieramy, solimy i gotujemy. Studzimy i mielimy maszynką lub przepuszczamy przez praskę. Do miski wkładamy ziemniaki i resztę składników. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na kilka części, z każdej tworzymy wałek, kroimy pod skosem na małe kawałki. W garnku zagotowujemy wodę. Kopytka wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy chwilę do wypłynięcia. Możemy podać z sosem, duszonym mięsem lub z masłem i bułka tartą. My osobiście bardzo lubimy z cebula i kwaśna śmietana. Smacznego.