Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj, podlej sokiem. Dodaj przyprawę korzenną. Gotuj 5 minut. Sos zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Żółtka wymieszaj z mlekiem i cukrem waniliowym Dosyp mąkę, ponownie wymieszaj. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek delikatnie domieszaj do ciasta na omlet.
Na dwóch patelniach rozgrzej po łyżce masła. Na każdą nałóż 1/2 ciasta. Usmaż puszyste omlety (zajmie to ok. 10 minut). Potem porwij je na kawałki. Wyłóż na talerze. Pomieszaj ze śliwkami z sosem. Ewen. posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj