Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 950
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 950
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj, podlej sokiem. Dodaj przyprawę korzenną. Gotuj 5 minut. Sos zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Żółtka wymieszaj z mlekiem i cukrem waniliowym Dosyp mąkę, ponownie wymieszaj. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek delikatnie domieszaj do ciasta na omlet.
Na dwóch patelniach rozgrzej po łyżce masła. Na każdą nałóż 1/2 ciasta. Usmaż puszyste omlety (zajmie to ok. 10 minut). Potem porwij je na kawałki. Wyłóż na talerze. Pomieszaj ze śliwkami z sosem. Ewen. posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj