Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11901
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11901
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj, podlej sokiem. Dodaj przyprawę korzenną. Gotuj 5 minut. Sos zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Żółtka wymieszaj z mlekiem i cukrem waniliowym Dosyp mąkę, ponownie wymieszaj. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek delikatnie domieszaj do ciasta na omlet.
Na dwóch patelniach rozgrzej po łyżce masła. Na każdą nałóż 1/2 ciasta. Usmaż puszyste omlety (zajmie to ok. 10 minut). Potem porwij je na kawałki. Wyłóż na talerze. Pomieszaj ze śliwkami z sosem. Ewen. posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj