Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z łososia

Kotleciki z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11269

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z łososia"

Składniki

  • 40 dag fileta z łososia bez skóry
  • 2 cebulki dymki
  • 1 cytryna
  • 1 jajko
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki gotowych grzanek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • oliwa
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki z łososia

Przygotowanie

  1. Dymki, czosnek i koperek umyć, drobno posiekać. Cytrynę umyć, sparzyć. Skórkę otrzeć, sok wycisnąć, usuwając pestki.

  2. Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem, oprószyć solą i pieprzem.

  3. Kawałki łososia wymieszać z rozkłóconym jajkiem, grzankami, posiekanymi dymkami, koprem, czosnkiem i startą skórką z cytryny. Uformować niewielkie kotleciki. Każdy skropić oliwą, rozłożyć na tackach aluminiowych i grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony.

  4. W trakcie pieczenia skrapiać oliwą lub sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać koperkiem.

  5. Takie kotleciki możesz przygotować także ze świeżego dorsza. Zamiast dymki użyj pora, możesz dodać też nieco startej marchwi.

  6. ok. 25 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń