Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z łososia"
Pyszne placuszki z cukinii i łososia - idealne danie na letnie dni :)
Odsłon: 632
Tatar z łososia to bardzo elegancka przystawka, która świetnie sprawdzi się z...
Odsłon: 1592
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 249
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1947
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 249
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1947
Składniki
Dymki, czosnek i koperek umyć, drobno posiekać. Cytrynę umyć, sparzyć. Skórkę otrzeć, sok wycisnąć, usuwając pestki.
Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem, oprószyć solą i pieprzem.
Kawałki łososia wymieszać z rozkłóconym jajkiem, grzankami, posiekanymi dymkami, koprem, czosnkiem i startą skórką z cytryny. Uformować niewielkie kotleciki. Każdy skropić oliwą, rozłożyć na tackach aluminiowych i grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony.
W trakcie pieczenia skrapiać oliwą lub sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać koperkiem.
Takie kotleciki możesz przygotować także ze świeżego dorsza. Zamiast dymki użyj pora, możesz dodać też nieco startej marchwi.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Pyszne polędwiczki najpierw zamarynowane, a później pieczone. Podane z sosem,...
Odsłon: 10
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 19