Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Mięso mielone (ja użyłam wieprzowo- wołowego) łączymy z utartą cebulą (na dużych oczkach), wyciśniętym czosnkiem i jajkiem.
Dodać przyprawy, ja używam dużej ilości pieprzu ziołowego, trochę pieprzu czarnego mielonego i papryki słodkiej i ostrej. Odrobinę soli (pamiętając, że mięso mielone pakowane w folię jest już solone).
Przyprawy razem z mięsem i pozostałymi składnikami dobrze wymieszać.
Do oddzielnej miseczki wsypać bułkę tartą, wlać troszkę mleka, wymieszać, stworzyć taką papkę, która będzie jednolita i bez grudek. Następnie połączyć to z mięsem i ponownie dobrze wymieszać.
Mięso formować w kulki, obtaczać w bułce tartej i układać na talerzyku. Dobrze jest moczyć rękę w ciepłej wodzie, wtedy mięso nie przykleja się do dłoni. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Ja podaję z ziemniakami i sałatką.