Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1321
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 690
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 696
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1321
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 690
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 696
Składniki
Mięso mielone (ja użyłam wieprzowo- wołowego) łączymy z utartą cebulą (na dużych oczkach), wyciśniętym czosnkiem i jajkiem.
Dodać przyprawy, ja używam dużej ilości pieprzu ziołowego, trochę pieprzu czarnego mielonego i papryki słodkiej i ostrej. Odrobinę soli (pamiętając, że mięso mielone pakowane w folię jest już solone).
Przyprawy razem z mięsem i pozostałymi składnikami dobrze wymieszać.
Do oddzielnej miseczki wsypać bułkę tartą, wlać troszkę mleka, wymieszać, stworzyć taką papkę, która będzie jednolita i bez grudek. Następnie połączyć to z mięsem i ponownie dobrze wymieszać.
Mięso formować w kulki, obtaczać w bułce tartej i układać na talerzyku. Dobrze jest moczyć rękę w ciepłej wodzie, wtedy mięso nie przykleja się do dłoni. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Ja podaję z ziemniakami i sałatką.