Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety wołowe z grzybami"
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 544
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 266
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 350
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 544
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 266
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 350
Składniki
Grzyby zalej wrzątkiem (ok. 300 ml), wrzuć kostkę rosołową i gotuj 30 min. Odcedź, wody nie wylewaj! Grzyby zmiel w maszynce do mięsa. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle i wymieszaj z masą grzybową. Warzywa oczyść, pokrój, wrzuć do wody po grzybach, zagotuj.
Mięso rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawami i rozsmaruj na nim masę grzybową. Zwiń bardzo ścisłe zrazy. Obwiąż je nitką i obsmaż na oleju. Przełóż do grzybowego wywaru, duś ok. 40 minut.
Wyjmij zrazy i warzywa. Mąkę rozmieszaj z 2 łyżkami zimnej wody i wlej do wywaru. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Zrazy pokrój w plastry, podawaj z sosem i pieczonymi ziemniakami.
Bez pryskania!
Przed rozbijaniem zawiń każdy plaster mięsa w kawałek folii spożywczej – zapobiegnie to pryskaniu.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Pyszne polędwiczki najpierw zamarynowane, a później pieczone. Podane z sosem,...
Odsłon: 32
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 42