Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety wołowe z grzybami"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4215
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 470
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4215
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 470
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 768
Składniki
Grzyby zalej wrzątkiem (ok. 300 ml), wrzuć kostkę rosołową i gotuj 30 min. Odcedź, wody nie wylewaj! Grzyby zmiel w maszynce do mięsa. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle i wymieszaj z masą grzybową. Warzywa oczyść, pokrój, wrzuć do wody po grzybach, zagotuj.
Mięso rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawami i rozsmaruj na nim masę grzybową. Zwiń bardzo ścisłe zrazy. Obwiąż je nitką i obsmaż na oleju. Przełóż do grzybowego wywaru, duś ok. 40 minut.
Wyjmij zrazy i warzywa. Mąkę rozmieszaj z 2 łyżkami zimnej wody i wlej do wywaru. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Zrazy pokrój w plastry, podawaj z sosem i pieczonymi ziemniakami.
Bez pryskania!
Przed rozbijaniem zawiń każdy plaster mięsa w kawałek folii spożywczej – zapobiegnie to pryskaniu.Źródło: Naj