Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety wołowe z grzybami"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31043
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5821
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31043
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5821
Składniki
Grzyby zalej wrzątkiem (ok. 300 ml), wrzuć kostkę rosołową i gotuj 30 min. Odcedź, wody nie wylewaj! Grzyby zmiel w maszynce do mięsa. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle i wymieszaj z masą grzybową. Warzywa oczyść, pokrój, wrzuć do wody po grzybach, zagotuj.
Mięso rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawami i rozsmaruj na nim masę grzybową. Zwiń bardzo ścisłe zrazy. Obwiąż je nitką i obsmaż na oleju. Przełóż do grzybowego wywaru, duś ok. 40 minut.
Wyjmij zrazy i warzywa. Mąkę rozmieszaj z 2 łyżkami zimnej wody i wlej do wywaru. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Zrazy pokrój w plastry, podawaj z sosem i pieczonymi ziemniakami.
Bez pryskania!
Przed rozbijaniem zawiń każdy plaster mięsa w kawałek folii spożywczej – zapobiegnie to pryskaniu.Źródło: Naj