Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety wołowe z grzybami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414555
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414555
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Składniki
Grzyby zalej wrzątkiem (ok. 300 ml), wrzuć kostkę rosołową i gotuj 30 min. Odcedź, wody nie wylewaj! Grzyby zmiel w maszynce do mięsa. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle i wymieszaj z masą grzybową. Warzywa oczyść, pokrój, wrzuć do wody po grzybach, zagotuj.
Mięso rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawami i rozsmaruj na nim masę grzybową. Zwiń bardzo ścisłe zrazy. Obwiąż je nitką i obsmaż na oleju. Przełóż do grzybowego wywaru, duś ok. 40 minut.
Wyjmij zrazy i warzywa. Mąkę rozmieszaj z 2 łyżkami zimnej wody i wlej do wywaru. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Zrazy pokrój w plastry, podawaj z sosem i pieczonymi ziemniakami.
Bez pryskania!
Przed rozbijaniem zawiń każdy plaster mięsa w kawałek folii spożywczej – zapobiegnie to pryskaniu.Źródło: Naj